עד ינואר 2008 יכלו החוסכים במדינת ישראל לחסוך למטרת קיצבה או סכום חד פעמי בגיל הפרישה, אולם עקב חקיקה חדשה בתחום, כל ההפקדות עבור חיסכון פנסיוני הינן למטרת קצבה בלבד.
הקיצבה שיקבל החוסך בגיל פרישה מחושבת על ידי חלוקת סכום החיסכון שנצבור בגיל הפרישה במקדם ההמרה לקיצבה– מספר שידוע היום, אולם עלול להשתנות בקרנות הפנסיה החדשות (לכל מי שהצטרף מ- 01/1995) ובביטוחי המנהלים החדשים (למצטרפים מה 01/2013).
מקדם ההמרה אינו רלוונטי לחוסכים בקרנות הפנסיה הוותיקות. כמו כן, מקדם ההמרה לחוסכים בביטוחי המנהלים, לבעלי הפוליסות שנפתחו עד 12/2013 הנו קבוע, כל עוד לא תשתנה החקיקה בתחום.
בגיל הפרישה ייבדק סך הקיצבה החודשי, ובמידה והקיצבה הגיעה מעל למינימום מסוים (3850 ₪ צמוד למדד מ- 01/2008), ניתן יהיה להוון קיצבה עתידית לסכום חד פעמי בכפוף לכללי מס.
יש לשים לב שגיל הפרישה הקבוע בחוק היום הוא גיל 67 לגברים, גיל 62 לנשים, וכי גיל זה יכול להשתנות על ידי חקיקה חדשה או החלטות המדינה.
חשוב לדעת: עקב שינויי חקיקה נוספים שנכנסו לתוקף במאי 2012 ככל שנקפיד לא לפדות כספי פיצויים פטורים בעזיבת עבודה, כך הפטור ממס בקיצבה בגיל הפרישה יהיה גבוה יותר, והיכולת להוון קיצבה לסכום חד פעמי פטור ממס תהיה גבוהה יותר.
משיכת כספי פיצויים פטורים ממס בעזיבת עבודה עשויים לפגוע באופן משמעותי בסך הקיצבה שתתקבל בעתיד.